Biskvit za torto

Sestavine
Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:
  • 6 jajc
  • 150 gr sladkorja
  • 270 moke
  • žlico kakava
Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake. V maso počasi dodajamo moko, za čokoladni biskvit ji dodamo še žlico čez cedilo presejanega kakava. S slaščičarsko kartico previdno mešamo tako, da maso dvigujemo.
Model napolnimo z biskvitom tako, da ga s slaščičarsko kartico narahlo potiskamo od sredine navzven, saj nam v nasprotnem primeru na sredini naraste. Biskvit pečemo v ogreti pečici 35 minut na 180 stopinj
Količine za premer torte 26 cm (18 kos)
  • 9 jajc
  • 225 gr sldkorja
  • 270 gr moke
Količine za premer torte 28 cm (20 kos):
  • 10 jajc
  • 250 gr sladkorja
  • 300 gr moke
Količine za torto veliko knjigo (35 kos):
  • 15 jajc
  • 375 gr sladkorja
  • 450 gr moke