Sestavine:
Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake. V maso počasi dodajamo moko, za čokoladni biskvit ji dodamo še žlico čez cedilo presejanega kakava. S slaščičarsko kartico previdno mešamo tako, da maso dvigujemo.
Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:
- 6 jajc
- 150 gr sladkorja
- 270 moke
- žlico kakava
Model napolnimo z biskvitom tako, da ga s slaščičarsko kartico narahlo potiskamo od sredine navzven, saj nam v nasprotnem primeru na sredini naraste. Biskvit pečemo v ogreti pečici 35 minut na 180 stopinj
Količine za premer torte 26 cm (18 kos)
- 9 jajc
- 225 gr sldkorja
- 270 gr moke
- 10 jajc
- 250 gr sladkorja
- 300 gr moke
- 15 jajc
- 375 gr sladkorja
- 450 gr moke